Hoe vervang je een toiletpot?

Aan de slag
Vindt u dat uw huidige toilet aan een opknapbeurt toe is en wilt u uw toiletpot vervangen? U kunt dan een loodgieter of aannemer deze klus geven, maar u kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Waar moet u op letten als u een nieuwe toiletpot gaat kopen?
Voordat u een nieuw toilet aanschaft, is het belangrijk dat u uw bestaande rioleringsuitlaat bekijkt. Door een nieuwe toiletpot met hetzelfde afvoersysteem te kopen, bespaart u uzelf aanzienlijk veel tijd bij het monteren. Een toiletpot kan een afvoer aan de onderkant van de pot (een CA- of S-uitgang), of aan de achterkant van de pot (H-uitgang) hebben. Let hier dus goed op.

Het nieuwe toilet aansluiten
Als u het oude toilet wilt weghalen, sluit u de waterleiding af en spoelt u het toilet nog eenmaal door. Daarna kunt u de pot losschroeven en voorzichtig uit de afvoer halen. Om nare rioolluchten te voorkomen kunt u de afvoer het beste bedekken met een oude doek of een prop papier. Daarna kunt u de vlotterkraan losdraaien, de jachtbak verwijderen en de nieuwe toiletpot monteren. Als u de nieuwe toiletpot heeft aangesloten, is het belangrijk dat u het hele systeem nog een keer controleert. Dit kunt u doen door het toilet door te spoelen.

0 reacties:

Een reactie posten